Üvegfestés előkészületek és jogdíjas képek használata

Itt a forróság, de remélem, idén nyáron is találtok egy hűvösebb zugot, ahol egy kicsit ki tudjátok magatokat kapcsolni és neki tudtok állni üveget festegetni.

Biztos szétnéztetek már az interneten, hobbyboltokban, milyen alapanyagokat és kiegészítőket tudtok vásárolni. Mindenkinek megvan a kedvenc festéke, de megmutatom, hogy nekem mi jött be legjobban. Itt részletes tájékoztatást tudtok kapni arról, hogy én milyen festékeket használok és nekem mi jött be a legjobban. Töltsétek le a segédanyagot a Mire figyelj, ha üveget akarsz festeni címmel. -> katt ide

Kérdeztétek sokan, mi a helyzet a képekkel, festhetek bármi mintát az internetről vagy oda kell- e figyelnem valamire? Az összes képet szabadon fel lehet használni az interneten?

A válasz sajnos nem. Nem tölthetsz le csak úgy a Google képtárból bármilyen képet.

Nos, az alapvetés az, hogy minden fotó és kép  a szerzői jogi törvény szerint egyéni, eredeti jellegű szerzői műnek minősül, és annak bármilyen felhasználásához a szerző engedélye és a felhasználási engedélyért szerzői jogdíjfizetése szükséges. Ez alól a szabály alól vannak kivételek, ezek a szabad felhasználás esetkörei.

A magáncélú másolásra vonatkozó szabad felhasználás csak akkor valósul meg, ha mindezt magánszemélyként tesszük, a saját céljainkra, mondjuk a hálószobánkba akarjuk a képet felakasztani.

De ne bánkódj, segítek!

Itt van pár hely, ahonnan ingyenesen tudsz képeket letölteni.

  • A Pixabay egy fantasztikus oldal azoknak, akik jogdíjmentesen letölthető fotókra vágynak, hiszen a már több mint 860 ezres képtárából bármelyik képet is tölti le az ember, bármilyen célra felhasználhatja

  • A Pexels a másik kedvenc oldalam, ahol rengeteg különleges fotót lehet találni.

  • Google – de nem akárhogy

Sajnos nagyon jó képeket általában nem találhatsz itt, de ha teljesen kétségbe vagy esve, akkor irány a Google.

Sima keresés–>Képek fül–>Keresőeszközök–>Nincs licensz szerinti szűrést állítsd át “nem kereskedelmi célra újrafelhasználhatóra” és meg is kapod a villanykörtéket, amit felhasználhatsz a bejegyzésedbe.

Remélem tudtam segíteni Nektek. Nem volt célom, hogy teljesen elkeseredjetek, fessetek bátran, magatoknak ajándékba, használjátok az ingyenes lehetőségeket! Nem az volt a célom, hogy eltántorodjatok és nagyon jogi szagúra sikeredjen a bejegyzés, csak csupán legyetek tisztában azzal, ha esetleg eladni szeretnétek.

Gyere és csatlakozz a Varázsüveg Facebook oldalához vagy a Varázsüveg Instagram közösségéhez, ahol mindig friss képekkel várlak a legújabb ékszerekről és festményekről és lakberendezési ötletekről. További képekért katt a Varázsüveg Pinterest oldalára.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük