Kiszínezem a telet!

Egy januári Facebook poszt sokaknak tetszett, amiben egy spirál alakú színes üvegsorozatot tettem közzé. Ezen felbuzdulva úgy döntöttem beleásom magam egy kicsit a színes üvegek, avagy a rózsaablakok rejtelmeibe.

Nézzük meg egy kicsit közelebbről: A Rózsaablak üzenete: Vedd észre, hogy az élet egy csodálatos titok.

A rózsaablakot a világ horoszkópjának tekinthetjük. A világ születését, és annak további fejlődését ábrázolja, mint egy horoszkóp. A fény elemekre bomlik, színes és sugárzó lesz, a széle felé egyre jobban megszilárdul, majd kővé mered. A fény a rózsák központi jelensége és a gótika egyik titka. Az íves ablakok üvege mind a mai napig őrzi titkát, a sok kísérlet ellenére soha többé nem sikerült hasonlóan káprázatos színes üveget előállítani.

Állítólag a 13. században drágaköveket öntöttek az üvegablakokba, hogy az, több fényt tartson fogva, mert a drágakövek, mindenekelőtt a gyémánt titka épp az, hogy bár beereszti a fényt, sajátos fénytörése révén alig engedi szabadon, az tehát fogva marad a kőben és csillogtatja azt.

(szöveg forrása: wikipédia, képek forrása: Pinterest)

A végére beillesztenék egy személyes véleményt. Nagyon szeretem a mandala formákat, sokat festek belőlük, egyszerűen kikapcsol, feltölt és ezzel eléri célját: “segít saját belső mandalánkat beindítani, a középpontunkhoz visszatalálni! ”Íme az enyéimből egy kis szemezgetés:

Ha tetszett poszt, gyere és csatlakozz a Varázsüveg Facebook oldalához vagy a Varázsüveg Instagram közösségéhez, ahol mindig friss képekkel várlak a legújabb ékszerekről és festményekről és lakberendezési ötletekről. További képekért katt a Varázsüveg Pinterest oldalára.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük