Adventi készülődés gyerekekkel saját kezűleg

A hó sajnos elolvadt nálunk. Nálam a karácsonyi készülődéshez és az igazi hangulathoz hozzátartozik és úgy szép a karácsony, ha hófehér. Vasárnap gyújtjuk az adventi koszorún a második gyertyát, tehát kétségtelenül itt a karácsony a nyakunkon.

Aki ismer, tudja, hogy a család, az együtt töltött idő mennyire fontos számomra, amiből természetesen a gyerekek sem maradhatnak ki. Nekik igazán élmény, hogy együtt készülődhetünk az ünnepre és nem érzik úgy, hogy ők bizony kimaradtak valamiből.

Hogy hétvégén se unatkozzunk, összegyűjtöttem pár ötletet, miket alkossunk együtt a gyerkőcökkel. Rögtön az elsőt már a legkisebbeknek is ajánlom, az alábbi karácsonyfadíszt az én 3 évesem készítette és ragaszgatta, természetesen az én segítségemmel. Nem tökéletes, a kis csillagocskák alatt a ragasztó kilátszik:-)) Vagy egy befőttes üvegre ragasztunk pár mintát és csipkével körberagsztjuk. Jöhet bele a mécses és kész.

És a végére hagytam az adventi koszorúnkat, ami most díszíti az asztalunkat. Hó hiányában kis ezüst gömbökkel, rénszarvassal és természetes díszekkel, úgy mint fahéjjal, tobozzal díszítettem.

Pár ötletet hagytam a végére, amit kipróbálhattok Ti is, igazán egyszerű és a gyerekek imádni fogják.

(képek forrása: Pinterest és saját képek)

Ha tetszett poszt, gyere és csatlakozz a Varázsüveg Facebook oldalához vagy a Varázsüveg Instagram közösségéhez, ahol mindig friss képekkel várlak a legújabb ékszerekről és festményekről és lakberendezési ötletekről. További képekért katt a Varázsüveg Pinterest oldalára.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük